Frozé – Jégkása felnőtteknek
A „frosé” avagy frozen rosé („Frozé” – fagyasztott rozé) 2016-ban lett a Bar Primi legkedveltebb nyári hűsítője New York-ban. Az alkoholos jégkása hamar meghódította az amerikai borkedvelők szívét, amit otthon is könnyedén elkészíthettek.
Az eredeti receptben a 2016-os év kedvenc rozé borát keverték össze némi Vermouth-tal és eper pürével, de mára már számtalan izgalmas recept várja a kísérletezni vágyókat. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a Frozé három alapreceptjét és a személyes kedvencünket is!
Alap Frozé
A legegyszerűbb alaprecepthez nem kell más, mint a választott üveg rozé, némi víz/jégkocka és cukor. A bort jégkocka tartóba töltjük és legalább 2-3 órára a fagyasztóba helyezzük. Érdemes megvárni, míg teljesen megfagy, de legalább a „jégkása állagot” el kell érnie.
A teljesen megfagyott rozé kockákat turmix gépbe töltjük, és ízlés szerinti cukorral (édesítővel) simára turmixoljuk. Egy kevés vízzel vagy szódával segíthetjük a gép működését.
A „jégkásás” állagú rozé esetén a cukor mellé érdemes pár jégkockát is a blenderbe dobni a tökéletes állag érdekében.
Gyümölcsös Frozé házi sziruppal
A cukrot, vizet és a választott gyümölcsöt közepes lángon kevergetve felforraljuk, majd alacsony lángon szirup állagúra főzzük. Hűtés előtt nem szükséges szűrni/pürésíteni.
A rozét behűtjük, majd a szintén hűtött házi sziruppal és jéggel összeturmixoljuk.
Málnaszirupos Rozé
Hozzávalók:
- 750 ml Fényes Kékfrankos Rozé bor (hűtve)
- ¼ bögre cukor (250 ml-es bögrében)
- ¼ bögre víz
- ½ bögre málna
- 5 bögre jég
Gyümölcsös Rozé fagyasztott gyümölccsel
A hűtött Rozét jég helyett fagyasztott gyümölcsökkel is pürésíthetjük. Ebben az esetben a cukor ízlés szerint adható vagy elhagyható.
Dinnye Frozé
Hozzávalók:
- 750 ml Fényes Kékfrankos Rozé bor (hűtve)
- 4 bögre fagyasztott görögdinnye kocka
- 1 lime leve
Epres Frozé 1 főre
Hozzávalók:
- 1 bögre Fényes Kékfrankos Rozé bor (hűtve)
- 2/3 bögre fagyasztott eper
- 1 evőkanál méz (ízlés szerint elhagyható)