Pincészet

Már messziről szemünkbe ötlik a lankás domboldalba simuló kedves épület hívogató homlokzata. Legyen akár fáradt kerekező, kimerült vándor, vagy elvakult bor-szerelmes, a Fényes Pincében egy kicsit megáll az idő, míg a szőlőtőkék árnyékában elkortyol egy pohár nemes bort.

Szőlőterületeink fajtaösszetétele a soproni történelmi borvidék hagyományainak megfelelően Kékfrankos, Tramini, Zöldveltelini, de képviseltetik magukat az úgynevezett világfajták is, mint például a Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Zweigelt.

Pincénket 2000-ben építettük. Különlegessége abban rejlik, hogy a soproni pincékkel szemben, melyek hagyományosan a városban, a házak alatt rejtőznek, a Fényes Pince a szőlősorok között, a Fertő-tájra nyíló panorámával várja vendégeit.

A pincébe leereszkedve láthatjuk, hogy a berendezése a 21. század követelményeinek megfelelően csúcstechnológiát képvisel. A feldolgozósor és tárolóedényzet teljes mértékben rozsdamentes acélból készült, kiegészítve a márkás borok érlelésére alkalmas tölgyfahordókkal.

A szőlő feldolgozása és erjesztése a tiszta koracél technológiával történik, reduktív módon, majd a borok egy része tölgyfahordókba kerül, hogy azokban érlelődve izgalmas, természetes ízvilágot nyerjen.

Bevezettük a HACCP élelmiszer-higiéniai rendszert, így pince-technológiánknak nincsen környezetre káros hatása. Három éve alkalmazunk környezetkímélő “integrált” technológiát a szőlőinkben, tagjai vagyunk a Nemzeti Agrárkörnyezeti programnak. A növényvédelem a borvidéken működő növényi betegség előrejelzési rendszer prognózisa alapján történik, mely rendszernek meghonosítása a családunk nevéhez kötődik.

Kóstolótermünk számos hangulatos, családias programnak otthont adott, és reméljük, hogy Ön is talál szolgáltatásaink között kedvére valót.