Borvacsora – Kékfrankos
Nem kell konyhatündéreknek lennünk ahhoz, hogy egy kellemes borvacsorát összedobjunk estére! 😉
Ez a mi kedvenc menünk a Kékfrankos mellé:
Tepsis csirke zöldségekkel
Hozzávalók
- 2 csirkemell kockára vágva
- 1 bögre kaliforniai paprika (bármilyen színben)
- 1 bögre cukkini (karikázva)
- 1 bögre brokkoli (rózsákra szedve)
- 1 bögre burgonya (ujjnyi kockákra vágva)
- 1/2 börge borsó
- 1/2 bögre sárgarépa (karikázva)
- 1/2 bögre hagyma (2 ujjnyi darabokra vágva)
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 5 evőkanál olíva olaj
- 2 evőkanál olasz fűszerkeverék
- 1/2 teáskanál paprika
- 1-2 teáskanál citromlé
- só, bors
- reszelt parmezán ízlés szerint
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 250 °C-ra majd bélelj ki egy nagy tepsit alufóliával
- A húst és a zöldségeket tedd egy mély tálba, locsold rá az olajat, citromelvet, fűszereket és az egészet jól keverd össze
- Önts a tepsibe a fűszerezett húst, zöldségeket és terítsd szét a tepsiben
- Süssd 15-20 percig! Kb félidőben forgasd meg a keveréket, hogy mindenhol egyenletesen átsüljön.
- Tálaláskor szórd meg sajttal a tetejét!
*Tipp: Bármilyen zöldséggel elkészítheted, amit szeretsz!
Desszert – Epres csokoládé mousse
Hozzávalók
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 dl habtejszín
- 6 db zabkeksz
- 5 dkg eper
Elkészítés
- A csokit gőz fölött olvasszd fel, majd keverd hozzá a habtejszínt. Tedd hűtőbe, amíg teljesen ki nem hűl
- A kekszet törd morzsára (zacskóban sodrófával vagy mozsárban)
- Ha kihűlt a tejszín, verd fel habbá, ésrétegezd a pohárba (hab, morzsa, gyümölcs, hab…)
- Tedd vissza hűtőbe tálalásig!
*Karantén tip: A friss eper helyett használhatsz fagyasztottat is, amit előtte egy kevés cukorral összefőzve eperszószt készíthetsz!