Borvacsora - Kékfrankos
Bor menü

Borvacsora – Kékfrankos

Nem kell konyhatündéreknek lennünk ahhoz, hogy egy kellemes borvacsorát összedobjunk estére! 😉

Ez a mi kedvenc menünk a Kékfrankos mellé:

Tepsis csirke zöldségekkel

Hozzávalók

  • 2 csirkemell kockára vágva
  • 1 bögre kaliforniai paprika (bármilyen színben)
  • 1 bögre cukkini (karikázva)
  • 1 bögre brokkoli (rózsákra szedve)
  • 1 bögre burgonya (ujjnyi kockákra vágva)
  • 1/2 börge borsó
  • 1/2 bögre sárgarépa (karikázva)
  • 1/2 bögre hagyma (2 ujjnyi darabokra vágva)
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál olíva olaj
  • 2 evőkanál olasz fűszerkeverék
  • 1/2 teáskanál paprika
  • 1-2 teáskanál citromlé
  • só, bors
  • reszelt parmezán ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 250 °C-ra majd bélelj ki egy nagy tepsit alufóliával
  2. A húst és a zöldségeket tedd egy mély tálba, locsold rá az olajat, citromelvet, fűszereket és az egészet jól keverd össze
  3. Önts a tepsibe a fűszerezett húst, zöldségeket és terítsd szét a tepsiben
  4. Süssd 15-20 percig! Kb félidőben forgasd meg a keveréket, hogy mindenhol egyenletesen átsüljön.
  5. Tálaláskor szórd meg sajttal a tetejét!

*Tipp: Bármilyen zöldséggel elkészítheted, amit szeretsz!

Desszert – Epres csokoládé mousse

Hozzávalók

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 dl habtejszín
  • 6 db zabkeksz
  • 5 dkg eper

Elkészítés

  1. A csokit gőz fölött olvasszd fel, majd keverd hozzá a habtejszínt. Tedd hűtőbe, amíg teljesen ki nem hűl
  2. A kekszet törd morzsára (zacskóban sodrófával vagy mozsárban)
  3. Ha kihűlt a tejszín, verd fel habbá, ésrétegezd a pohárba (hab, morzsa, gyümölcs, hab…)
  4. Tedd vissza hűtőbe tálalásig!

*Karantén tip: A friss eper helyett használhatsz fagyasztottat is, amit előtte egy kevés cukorral összefőzve eperszószt készíthetsz!

Nincs otthon Kékfrankos? Rendelj itt!